Om Pär

Jag är uppväxt i en familj där det alltid varit mycket barn. Förutom mina tre småsystrar så hade min mamma dagbarn. Vi hade även Tysklandsbarn en sommar. Jag har med andra ord växt upp med många omkring mig och fått lära mig att dela med mig och ta ansvar för både mig själv och andra.
Även om jag aldrig kan minnas några politiska samtal hemma har mina föräldrar med praktisk handling påverkat min liberala grundsyn.
Detta har gjort mig intresserad och engagerad i allt som har med föreningsliv och att inte ge upp utan hitta lösningar som är så bra som möjligt för så många som möjligt.
Skolan var en utmaning eftersom jag hade svårt med språk. Jag hoppade av gymnasiet och började jobba på Scan väst i Skara. Militärtjänsten inom flottan innebar inte bara vanlig värnplikt utan även mycket teoretiska studier Jag fick studiemotivation igen och sökte efter militärtjänsten in till komvux och läste in 3-årig ekonomisk linje samtidigt som vi fick vårt första barn och några år därefter kunde jag även titulera mig Civilekonom.
När barnen gick i skolan var jag engagerad i föräldraföreningarna och efter det blev det av någon anledning Liberalerna. Valde att engagera mig politiskt för jag anser att det finns så mycket att göra och jag gillar inte att bara ha åsikter. Ogillar också när folk kommer i kläm eller blir illa behandlade.
Nu är jag 55 år och bor i Lidköping  jag jobbar sedan många år i Nordea med företagsutvecklingsfrågor.  Jag har tre egna, två bonusbarn och har nyligen avslutat (han fyllde 18 år) ett uppdrag som godman till en kille från syrien.

Mina politiska uppdrag är:

Gruppledare för Liberalerna i Lidköping
Ordförande för Liberalerna i Skaraborg.
Ledamot i Kommunstyrelsen och arbetsutskottet (KSAU) i Lidköping
Ledamot i kommunfullmäktige i Lidköping
Vice ordförande i AB Bostäder i Lidköping
Vice ordförande i Hovby flygplatsbolag
Ledamot i ITM en stiftelse som utbildar exportsäljare
Ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnd östra.

Jag är även ordförande i friskvårdsföreningen i Nordea som är en förening för Nordeas ca. 4.500 anställda i Stockholm.

Läs mer om mig på www. pärjohnson.se

Följ Pär:

Hemsida

LinkedIn

Facebook